top of page

Нашите съвети за опазване на околната среда.

В Дом Фардис, в сърцето на о-в Самотраки, където силно се усеща присъствието на природата, прекарасна и разнолика, е невъзможно да останем безучастни, по въпросите за опазване на околната среда. По тази причина, всяка наша дейност хармонично се съчетава с опазването й.

И по-конкретно:

За отоплението на нашата къща за гости, сме избрали термопомпа /климатик/, като по този начин сме избегнали отоплението с нафтов котел. Запазили сме, обаче камините в къщата, които могат да топлят стаите, в които се намират.

Подбрали сме уреди с ниско потрбление на ел. енергия, и такива осветителни тела, за осветлението на обекта /стаи, общи помещения, външни прострнства и др./. Електрическите, домакински уреди в Дом Фардис, са с доказано и сертифицирано ниско потребление на ел. енергия /Енергиен клас „А“/.

Освен това, целият набор от матарци, чаршафи, хавлии и др. са произведени от екологични материали, с гаранция за качество от Cocomat.

Нашето послание:

Приканваме и вас да възприемете практики, насочени към уважение към природата и опазване на обикалящата ни среда, извършвайки следните действия. Поначало, пушенето на територията на къщата за гости е забранено. Освен това ви информираме, че участваме в програмата за пестене на вода и ел. енергия, чиито цели могат да бъдат постигнати, чрез постоянно наблюдение и контрол на потока на водните запаси. Например, проверка на водните кранове, при напускане на стаята. Също така, ако прецените, че кърпите и хавлиите, които не са достатъчно замърсени, могат да бъдат окачени на закачалките в стаята, на стъклената преграда на душкабината или да бъдат поставени на простора, в общите части на двора, за повторно ползване. По този начин се спестяват вода, ел. енергия, препарати и труд, което води и до намаляване на замърсяването на околната среда. Хавлиите, които трябва да бъдат изпрани, да бъдат предавани на персонала или да бъдат поставяни на металното столче във всяка баня. От своя страна, ние сме подбрали перилни препарати, щадящи околната среда. Надяваме се да следвате същия принцип и за плажните хавлии.

   Завивките и чаршафите могат да бъдат сменяни, съгласно вашите желания, отново при логична оценка за икономии. Специално за завивките и чаршафите, можете да уведомявате персонала за смяната на едното или другото, или и на двете. В къщата за гости се извършва ежедневно почистване и на всеки три дена - смяна на завивки и чаршафи. Всяка промяна на този график, следва да бъде таксувана допълнително.

   По отношение на битовите ел. прибори, ви молим да ги изключвате веднага след употребата им и да проверявате за случайно збравено, включено осветление или ел. уреди, при напускате на стаята.   

bottom of page